dimecres, 5 de maig del 2010

"Son rumores"

Segons recollia La Vanguardia fa uns dies, uns rumors sobre l’economia espanyola i les seves similituds amb Grècia van enfonsar la Borsa. La va fer caure el dimarts passat; el dimarts negre, que en diuen els diaris. Però Zapatero avui ho ha negat tot. Eren només rumors.
Jo no hi era, per allà, però devia succeir alguna cosa semblant a la següent.

Rondava per Wall Street un peix gros que, casualment, havia tingut feia poc una novia de Segòvia. Però la molt marrana, al cap d’unes setmanes, ja li havia posat les banyes amb algun tauró de les finances, que es veu que aquests la tenen més grossa. En el seu habitual passeig per la borsa, el peix gros, amb el cor trencat i el primer odi corrent-li per les venes, es va acostar a un peix gros qualsevol i li va xiuxiuejar a l’orella:

- Saps què? A Espanya... –es va tocar el nas; el clàssic senyal de que alguna cosa fa pudor− a Espanya la cosa està molt xunga. Es veu que la crisi econòmica aquesta els està fotent de merda fins al coll.

Pam. La venjança shakespeariana es va consumar. El rumor va saltar de peix gros a peix gros per tot el Wall Street i la borsa es va enfonsar en un obrir i tancar d’ulls.
La causa d’aquesta fallida no va ser la gran crisi econòmica en la que estem tots sumits, ni el pànic a caure en el parany de Grècia –Espanya no n’està tant lluny−, ni el fet que el nivell del deute espanyol hagi baixat les darreres setmanes –segons Standard & Poors. Potser tot això també són rumors.
Ara, atès que La Vanguardia es dedica a recollir la rumorologia escampada pel món, suposo que la revista Lecturas deu portar reportatges amb fonts contrastades. Per compensar, més que res. No sóc cap expert en economia, però em costa creure que una davallada com la de dimarts tingui les seves causes en una especulació. I encara que fos veritat, no es pot incloure informació en un diari de referència que parteix d’un simple rumor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada